Quikclot Combat Gauze Z-fold

#200
Bestel
  • Beschrijving

365 x 7,6 cm.

Een hevige bloeding direct stoppen? Met het hemostatische Quickclot Combat Gauze Z-fold heeft u het juiste product. Het gaas is geïmpregneerd met de werkzame stof Kaolin. Het Kaolin zorgt voor een actieve stolling van bloedingen door bestanddelen van het bloed te activeren. 
 

Doordat het Kaolin geïmpregneerd is in normaal medisch is het gaas voor iedere medische hulpverlener geschikt. In Nederland gebruiken de speciale politiediensten dit gaas al enige jaren. 
 
De uitgevouwen afmeting van het Quikclot Combat Gauze Z-fold is ongeveer 365cm x 7,60cm. Het gaas is kleiner te scheuren/knippen om elk denkbare verwonding te behandelen.

Zorg dat het QuikClot Combat Gauze Z-fold zo diep mogelijk in de wond wordt aangebracht en de wond met zoveel mogelijk lagen (muizentrappetjes) is gevuld. Druk daarna minimaal drie minuten met een constante druk op de wond om een zo stabiel mogelijk stolsel te creëren. Dit om de kans op een “rebleed” (het opnieuw gaan bloeden van de wond) tijdens vervoer te minimaliseren.